Lokalne vesti

Svaki drugi građanin ima biometrijsku ličnu kartu

Tek svaki drugi gradjanin Braničevskog okruga ima biometrijsku ličnu kartu, a rok za zamenu starih obrazaca je kraj juna 2011. godine, kaže Miroslav Isaković iz Policijske uprave Požarevac.

Proteklih meseci nije bilo gužvi u zbog izdavanja novih biometrijskih ličnih isprava. Isaković, koji je šef Odseka za upravne poslove u Policijskoj upravi Požarevac, podseća gradjane da je važno da zamene lične isprave  do isteka roka.

Uzimajući u obzir da je lična karta svakom potrebna, nije loše da se gradjani na vreme obrate sa zahtevom za zamenu jer će sigurno nastati "usko grlo" prilikom isteka roka.

Kada  zahtev za izdavanje biometrijske lične karte podnose građani koji već imaju biometrijski  pasoš i pri tome ne menjaju ništa od ličnih podataka ili prebivalište, potrebno je da uz odgovarajuće dokaze o uplaćenoj naknadi za izdavanje lične karte prilože samo

važeći dokument sa slikom i izvod iz matične knjige rođenih, napominje Isaković.

Troškovi izdavanja biometrijske lične karte su oko 1.140 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend