Lokalne vesti

Svet Nihongi u Požarevcu

U Požarevcu je u subotu otvorena izložba japanskih grafika „Svet Nihongi“, kojom su predstavljene grafike poznatih japanskih umetnika.

Otvaranju u gradskoj galeriji prisustvovali su ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki sa suprugom Ecuko.

Teme prikazane na grafikama su poznate scene iz japanskog “Kabuki” pozorišta, scena iz klasičnog dela japanske književnosti „Priča o Genđiju“ koju je napisala Murasaki Šikibu u XI veku, kao i slike 12 životinja – simbola zodijaka čiji su autori Hašimoto Kansecu i Fuden Adaći, poznati slikari nihongi, slika u japanskom stilu.

Posetioci galerije u prilici su da vide I izložbu japanskih lutaka.

Nakon otvaranja u svečanom salonu Skupštine grada održan je concert soliste Ecuko Cunozaki u pratnji Gradskog ženskog hora Barilli.

Ove godine navršava se 130 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Japana.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend