Lokalne vesti

Svetski dan bez duvanskog dima

Svetski dan bez duvanskog dima obeležava se u četvrtak 31.maja 2012. širom Srbije.

Ovogodišnji dan borbe protiv duvanskog dima je pod sloganom ‘’Uplitanje duvanske industrije’’ Akcenat se stavlja na primenu zakona o zaštiti građana od duvanskog dima kao i borbu protiv duvanske industrije.

Zavod za javno zdravlje u Požarevcu kao preventivna ustanova propratiće ovu akciju, a svi zainteresovani građani  mogu da učestvuju u njoj i tako dobiju neophodne informacije o štetnosti duvanskog dima, poručuje doktorka Teodora Marjanović.

“Građani mogu da dobiju informacije kako da ostave cigarete, pa tako mogu da budu na tim našim akcijama za zdravlje i provere svoje zdravstveno stanje. Baš zbog svega toga, Zavod podržava sve ove akcije“.

‘’Proleće je , očistimo pluća, ruke i mozak od duvana’’ naziv je transparenta koji će 10 lekara iz Zavoda sa kolegama iz Srbije, poneti u šetnju do Pobednika na Kalemegdanu u Beogradu. Svi oni će nizom aktivnosti obeležavati ovaj dan.

Marjanovićeva napominje da prema nekim statistikama u  Srbiji godišnje umre oko 16 000 ljudi od duvanskog dima. Pušenje je odgovorno za mnoge hronične bolesti poput infarkta, šloga i kancera.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend