Lokalne vesti

Svi sistemi u radu

Na „Površinskom kopu „Drmno“ svi rudarski sistemi su u radu i nema većih problema koji bi bitno poremetili proizvodni proces.

To nam je  potvrdio nam je Dragoslav Slavković, direktor PK „Drmno“.

− Zima je dosad bila blaga i bez snežnih padavina, tako da nismo imali problema sa zamrzavanjem i otežanim radom rudarske mehanizacije. Boljom organizacijom i koordinacijom rada prevazilazimo nedostatak pomoćne mehanizacije – buldožera, cevopolagača i rovokopača, dok nam ne pristignu nove mašine – kaže Slavković.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji cilj je ostvarenje proizvodnog bilansa i kontinuirano povećanje vremena rada rudarskih sistema. Zasad, ono na godišnjem nivou iznosi oko 3.500 sati, a cilj je da se vremensko iskorišćenje rada mašina podigne između 5.000 i 5.500 sati rada. Kada je reč o iskorišćenju kapaciteta mašina, Slavković kaže da je ono dobro i da treba da se čine napori da bude i bolje. Za postizanje ovih ciljeva, kako nam je rečeno, neophodno je da se tokom remontne sezone zamene vitalni i drugi neophodni delovi.

Proizvodnja uglja je kontinuirana i stabilna. Na deponijama ima dovoljnih količina uglja i snabdevanje termoelektrana ugljem je osigurano. Direktor kopa „Drmno“ ističe da je od velikog značaja za rad kopa kontinuiran prijem mladih radnika, koji će polako da se uključuju u proizvodni proces, da stiču neophodno iskustvo i tako postanu oslonac proizvodnog procesa na kopu „Drmno“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend