Lokalne vesti

“Svi smo deo istorije”

Povodom Medjunarodnog dana arhiva, Istorijski arhiv Požarevac u ponedeljak, 9. juna otvara svoje arhivske depoe i organizuje manifestaciju „Dan otvorenih vrata arhiva 2014.“ pod sloganom „Svi smo deo istorije“.

Organizovanjem ovakve manifestacije gradjanstvo i školska omladina se neposredno upoznaju sa poslovima koje obavlja Arhiv u smislu čuvanja i smeštaja arhivske gradje, u cilju informisanja i podsticanja interesovanja, pre svih, školske omladine za arhivsku gradju i način na koji se ona čuva (mikrofilm, digitalna kopija), kao i za metodologiju rada u arhivima i načine prikupljanja arhivske gradje.

Vrata Depoa Istorijskog arhiva u objektu „Stara kasarna – Paviljon 4“ biće otvorena za posetioce od 10 sati. Nakon prezentacije o Arhivu i zadacima Arhiva „Svi smo deo istorije“, arhivistkinje Slobodanke Cvetković, posetioci će biti u prilici da krenu u obilazak postavki i arhivskih depoa Istorijskog arhiva Požarevac, razgledanje arhivskih dokumenata, fotografija, najstarijih knjiga, novina, plakata, mikrofilmova, digitalnih zapisa.

Istorijski arhiv Požarevac je prošle godine prvi put otvorio svoja vrata gradjanima i omogućio im da se upoznaju sa arhivskim fondovima Braničevskog okruga.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend