Lokalne vesti

Tajanstven svaki peti vlasnik firme

Obaveza registrovanja stvarnih vlasnika jedan je od propisa kojim se država (preventivno) bori proti pranja novca.

Uprkos činjenici da država čini sve kako bi pojednostavila postupak evidentiranja pravih vlasnika firmi, ubrzala proces legalizacije, ili poslodavcima omogućila da preko elektronskih prijava regulišu staž za zaposlene, ostaje nejasno kako je moguće da se pored svega toga i dalje ne zna stvarni vlasnik svakog petog privrednog društva u Srbiji.

Ovo je utoliko zanimljivije ako se zna da je elektronski postupak evidentiranja besplatan, a Zakon o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika je donet kako bi se konačno stalo na put prikrivanju pravnih vlasnika domaćih i stranih kompanija, a time i sprečio upliv sumnjivog novca i njegov ulazak u legalne tokove.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend