Lokalne vesti

Tople probe u Požarevcu najverovatnije u petak

Blokovi termoelektrana u Kostolcu spremni su za početak sezone grejanja, ističu u ovom privrednom društvu. Tople probe grejanja su počele za Kostolac, istakao je direktor Direkcije za proizvodnju električne energije Zoran Stanojević.

Sastavljen je plan proizvodnje električne i toplotne energije, a postrojenja su temeljno pripremljena za rad u jesenjem i zimskom periodu.

„Trenutno se rade detaljne pripreme koje će učiniti da rad blokova bude pouzdan i stabilan. Za grejnu sezonu, koja će uskoro početi, važno je reći da je PD ‘TE KO Kostolac’ izvršilo sve pripreme i da je grejanje Kostolca iz podstanice TE ‘Kostolac A’ praktično spremno“, rekao je on.

Drugo deo grejanja Kostolca, isporučuje se vrelovodom za Požarevac. Toplifikacija Požarevca još uvek puni instalacije i prema prvim procenama, u ovom delu bi tople probe trebalo da počnu u petak.

Selo Kostolac je polovično spremno i radovi se završavaju do srede, dok je grejanje sela Drmno  praktično već spremno.

Za nekoliko dana može da se očekuje da svi korisnici dobiju grejanje, kažu u termoelektranama i kopovima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend