Društvo Lokalne vesti Naše pare

Toplifikacija u Kobalovoj

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlović kaže da su pre dve godine mogli da biraju da li da prihvate novac za asfaltiranje Kobalove ulice ili da sačekaju da prođe toplifikacija koja na nekoliko mesta zahvata i relativno novu saobraćajnicu u Starom Kostolcu.

U gradskoj opštini Kostolac se postavlja podzemna instalacija za grejanje u Kobalovoj ulici. Na ovaj način grejanje bi u bliskoj budućnosti trebalo da dobije 30 domaćinstava u Starom Kostolcu.

Ovu deonicu u sredu su obišli predstavnici lokalnih uprava u Požarevcu i Kostolcu.

Ono što je evidentno je da postavljanje cevi na nekim delovima zahvata i saobraćajnicu za koju u lokalnim organima vlasti kažu da je asfaltirana sredstvima koje je pre dve godine odobrila EPS.

Na pitanje novinara da li je moglo drugačije, Pavlović je odgovorio da su u ovom slučaju imali izbor da prihvate zahteve meštana i značajnu finansijsku podršku ili da sačekaju.

„ Jeste da se sada radi deo puta, ali ako možete bolje da pogledate, linija toplifikacije ide pored puta. Ne ide putem, s tim što imamo samo par lira koje su zašle u put. Znači, put je obuhvaćen u samo šest-sedam lira. Mi smo sredstva EPS-a dobili tada za asfaltiranje. Meštani su tražili da se asfaltira ovaj deo puta. Da li u izboru, da taj put sačeka, iako je finansiran od republike ili sada da odradimo ovih pet-šest lira, mislim da je bolja solucija bila ova koju radimo. Na kraju, ova deonica puta nije malo koštala“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Investicija u Kobalovoj je vredna nešto preko 13 miliona dinara, dužina podzemnih vodova je oko 1.700 metara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend