Lokalne vesti

Topoljar i Dunav kod Golupca i Vinaca nisu za kupanje

Voda nije ispravna za kupanje na Topoljaru, na Dunavu kod Golupca i vikend naselja Vinci, rečeno je Boom 93 u Zavodu za javno zdravlje. Svi bazeni su ispravni za kupanje.

Novi rezultati ispitivanja kvaliteta vode na kupalištima i bazenima pokazali su da bi kupanje trebalo izbegavati u Kostolcu u Golupcu i u Vincima. Za razliku od Topoljara u Kostolcu, plaže u Vincima i Golupcu nisu registrovane, tako da inspekcija ne može da zabrani njihovo korišćenje.

Voda na Srebrnom jezeru higijenski je bezbedna za kupače.

Voda u svim ispitivanim bazenima u Požarevcu (SC, Zabela), Stamnici, Aljudovu i na Srebrnom jezeru preporučuju se za kupanje.

Voda za piće u gradskom vodovodu Požarevca je ispravna. Vrednosti nitrata nisu prelazile 43 miligrama po litru, dok je dozvoljeno 50.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend