Lokalne vesti

Trafo polje do 2013.

Trafo polje Požarevac 2 neophodno za dalji razvoj grada trebalo bi da bude izgrađeno do 2013.godine izjaivio je danas direktor Elektromorave Gvozden Ilić.

Ova kapitalna investicija vredna je preko 10 miliona evra. Novo trafo polje trebalo bi da zadovolji potrebe grada i okolnih sela, kao i da omogući nesmetanu izgradnju i širenje naselja, kaže Ilić.

"Bez izgradnje ‘Požarevca 2′ nema industrijske zone ni stabilnosti i kvalitetnog snabdevanja građana električnom energijom".

Ilić očekuje da će skupština Požarevca do kraja marta doneti odluku o prenosu zemljišta na korišćenje, što je uslov za dalje projektovanje i početak radova.

Ostvareni su kontakti sa Svetskom bankom za jugoistočnu Evropu i dobijeni pozitivni signali da će novac za izgradnju biti obezbeđen, istakao je direktor Elektromorave.

"Imamo potvrdu da sredstva možemo da dobijemo, ali uslov svih uslova je kvalitetna dokumentacija koju smo delom uradili. Drugi deo je u pripremi. Čvrsto verujem da  ćemo u ovoj godini ući u realizaciju i da ćemo u toku 2012. ili 2013. imati u funkciji takav objekat2".

Ilić je danas sa načelnikom Braničevskog okruga Goranom Petrovićem i gradskim funkcionerima Požarevca svečano otvorio novu trafo stanicu u selu Batovac koja bi trebalo da omogući stabilnije snabdevanje ovog i okolnih sela.

Elektromorava je u prošloj godini u investicije uložila oko 125 miliona dinara. što su ulaganja četiri puta veća nego ranijih godina kaže Gvozden Ilić i dodaje da je u narednih pet godina cilj da se prevaziđe zaostatak u izgrađenosti elektroenergetskih kapaciteta i nedostatka rezervisane snage.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend