Lokalne vesti

Traže smenu direktora

Samostalni sindikat zaposlenih u JP Radio Požarevac zahteva ostavku direktora Dragana Živanovića, navodi se u današnjem saopštenju ove sindikalne organizacije u čijem su članstvu većina zaposlenih u Radio Požarevcu.

Zaposleni su nezadovoljni teškom situacijom u ovom javnom preduzeću za koju smatraju da odgovornost najvećim delom snosi direktor Živanović, kaže predsednik sindikata Goran Janković.

Sindikat traži da se ispita finansijska situacija i moguća zloupotreba zloupotreba službemog položaja direktora zbog čega je podneta krivična prijava finansijskoj policiji i tužilaštvu, navodi Janković.

„Sumnjamo da neke stvari koje je radio nisu prošle kroz javne nabavke. Sumnjamo da sinu koga je honorarno angažovao mesečno isplaćuje sumu novca koja je slična visini naših plata. Sam je izabrao članove upravnog odbora čime je prekršio statut. Već par godina unazad nemamo putne naloge čime se krši zakon. Takođe, ne postoji evidencija gde je vozilo bilo i koliko je kilometara prešlo".

Sindikat zamera direktoru i na načinu na koji je pristupio racionalizaciji viška zaposlenih u preduzeću bez upoznavanja zaposlenih koji nisu dobili jasan podatak koliko radnika bi trebalo da postane tehnološki višak.

„Sveukupno, on se ponaša kao vlasnik firme, na čemu zameramo".

Povodom situacije u Radio Požarevcu Samostalni sindikat se ranije obratio skupštini grada, poslodavcu i Upravnom odboru od kojih nije dobio nikakav odgovor. Samo je gradonačelnik pokazao razumevanje i rekao da će podržati inicijativu o razdvajanju funkcija direktora i glavnog i odgovornog urednika kao demokratsko rešenje, navodi se u saopštenju sindikata.

Inače, Samostalni sindikat Radio Požarevcu ima 17 članova od 20 zaposlenih, uključujući i direktora.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend