Lokalne vesti

Treći protest u Požarevcu

Održan je treći protest #1od5miliona u Požarevcu. Prema nezvaničnim procenama broj demonstranata je nešto veći nego na drugom okupljanju, a ulicama je prodefilovalo oko 700 građana.

Na protestnom okupljanju u Požarevcu večeras nije bilo govornika, a organizatori su podsetili da je u prethodnoj sedmici objavljen video uradak Srpske napredne stranke koji ismeva proteste i građane koji u njima učestvuju, ali i ukazali na izveštaj Freedom House-a prema kome je Srbija ove godine pala iz grupe slobodnih zemalja u delimično slobodne.

Rekli su i da ostaju pri istim zahtevima. To su otkrivanje izvršioca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića, otkrivanje nalogodavca za fizički napad na jednog od lidera opozicije Borka Stefanovića u Kruševcu, profesionalno izveštavanje medija, pre svega Radio televizije Srbije, ostavka predsednika republike i stvaranje uslova za slobodne i fer izbore.

Protestna šetnja i večeras je trajala nešto više od pola sata, a građani su formirali dugačku kolonu koja je u povratku opasala čitav Trg oslobođenja.

 

Neobična situacija dogodila se kada je kolona prolazila pored Srpske napredne stranke u Požarevcu gde su pojedini članovi SNS-a stajali ispred prostorija i posmatrali ljude u koloni. Nije bilo incidenata.

Novo protestno okupljanje zakazano je za naredni petak.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend