Lokalne vesti

Tri godine zatvora zbog zloupotrebe sluzbenog položaja i utaje poreza

Optužena M.N. (65) iz Požarevca, vlasnica i direktorka privrednog društva „MDS komerc“ DOO, osuđena je nepravosnažno pred Višim sudom na trogodišnju zatvorsku kaznu, zbog zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza.

Osim zatvorske, ona je osuđena i na plaćanje novčane kazne, u iznosu od 200.000 dinara. Prema navodima optužnica, M.N. se teretila da je u periodu od 2008. do 2011. godine, sklapala ugovore sa klijentima o kupoprodaji stanova, lokala i garaža, koje im kasnije nije predala u posed. Od dobijenih para, svojoj firmi uplatila je 4,6 miliona dinara, što je protivpravno stečena korist, dok je za sebe zadržala 80.730.000 dinara. 

Pošto na iznos koji je uzela za sebe nije platila porez na dodatu vrednost od sedam miliona dinara, izvršila je i krivično delo utaja poreza.


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend