Lokalne vesti

Trojica odbornika SRS deluju samostalno

Srpska radikalna stranka u Požarevcu danas je ostala bez tri odbornika u lokalnom parlamentu. Odbornici Mirko Milanović, Sotir Sotirov i Svetislav Petrović odlučili su da deluju samostalno i o tome obavestili skupštinu.

Radikali koji su u opoziciji sada imaju 19 odbornika, ali su i dalje druga grupa po brojnosti iza Demokratske stranke sa 26 zastupnika.

Svetislav Petrović koji danas prvi put nije nosio bedž sa likom Vojislava Šešelja, kaže da se na ovaj potez odlučio jer stranka čije je interese zastupao nije ispunila njegova očekivanja u pogledu borbe za kvalitetniji život građana.

„Trenutno nemam nameru da priđem ni jednoj stranci. Šta će biti kasnije, videćemo".

Predsednik SRS u Požarevcu i šef odborničke grupe Saša Valjarević kaže da je nakon odluke Ustavnog suda da su odbornici i poslanici vlasnici svojih mandata, ta stranka nemoćna da bilo šta preduzme. Trojica odbornika danas će biti isključena iz stranke, rekao je on.

Na vlasti u Požarevcu su DS sa 26, SPS-PUPS-JS sa 11, G17plus sa 3 i SPO sa 1 odbornikom. U opoziciji su SRS sa 19, DSS sa 5 i 3 odbornika koja su trenutno samostalni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend