Lokalne vesti

Tropske temperature u Požarevcu

Treću sedmicu za redom u Požarevcu se beleže tropske temperature.

Zbog vreline i jakog UV zračenja lekari građanima savetuju da izbegavaju izlazak iz domova od 11 do 17 časova. Preporučuje se unošenje veće količine vode u organizam i izbegavanje alkohola, lakša ishrana, odeća od prirodnih matrijala, a ukoliko se nađete na otvorenom obavezan je šešir.

Građani Požarevca kažu da pokušavaju da se pridržavaju preporuka. Oni koji su se u podnevnim satima našli na ulici kažu da nisu bili u prilici da izbegnu obaveze.

Za one koji odluče da veći deo dana provedu na kupalištima u Požarevcu i okolini dermatolozi preporučuju zaštitne kreme. Ljudi sa svetlijim tenom trebalo bi da koriste zaštitni faktor 50 i veći.

Tokom velikih vrućina opasan je nagli prelaz u klimatizovane prostorije i ulazak u pregrejana vozila, navode lekari.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend