Lokalne vesti

Trst se divi delima Milene Pavlović Barilli

Izložba slika Milene Pavlović Barilli predstavljena je građanima Trsta.

Na reprezentativnoj izložbi je zastupljeno oko 50 radova poznate slikarke kao i 20 njenih modnih kreacija i nekoliko ličnih predmeta.

Organizatorka ove izložbe Jelica Milojković, kaže za Boom 93 da se uprava grada Trsta postarala da ova izložba bude promovisana na najbolji mogući način i privuče veliki broj posetilaca.

“Mogu da kažem sa velikim zadovoljstvom da je posećenost izvanredna. Ovo je tek početak, a videćemo još jer je tamo sve marketinški dobro propraćeno, mnogi su dobili i pozivnice ali ima i novinskih tekstova, pa velikih panoa, zaista je sve određeno sjajno“ kaže Milojkovićeva.

Milojkovićeva ističe da su pre Trsta imali izložbu u Muzeju Grada Rijeke i tu zabeležili dobru posećenost. Zahvaljujući toj izložbi dolazile su pozitivne reakcije iz srpsko kulturnog društva “Prosvijeta“ iz Zagreba kao i Udruženja likovnih umetnika Hrvatske. Tim povodom je pokrenuta inicijativa za zaključivanje sporazuma o kulturnoj saradnji ove dve države.

“Oni su sa oduševljenjem prihvatili predlog da se naredne godine u galeriji Prsten organizuje izložba u Zagrebu. Dakle kulturna saradnja izmežu Srbije i Hrvatske je na najvišem nivou“, potvrđuje ona.

Izložba u Trstu biće otvorena do 17.juna. Srpska pravoslavna crkvena opština i grad Trst su finansirali ovu postavku.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend