Lokalne vesti

Turistička i Parking servis na plus 1

Skupština Grada Požarevca usvojila je izmenjenu odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme. Na ovaj način povećan je broj zaposlenih na 8 u Turističkoj organizaciji Grada Požarevca (TOGP) i na 41 u Parking servisu, a sve u cilju efikasnijeg rada, navedeno je u obrazloženju. Pojedini odbornici ocenili su danas da je ovo samo način za zbrinjavanje članova vladajuće stranke.

Po jedan manje u Toplifikaciji i Vodovodu i kanalizaciji, a po jedan više u Turističkoj i Parking servisu. Novom odlukom o broju zaposlenih nije promenjen broj onih koji rade na neodređeno vreme – 1095 u sistemu lokalne uprave. Međutim, u obrazloženju nije najjasnije predstavljeno zbog čega se iznenada pojavljuje potreba za novim radnim mestima u dva preduzeća, a opet prestaje potreba za dva zaposlena u druga dva lokalna preduzeća.

Kako piše u dokumentu, sve se radi u cilju efikasnijeg rada u TOGP i Parking servisu. „Ovo naročito zbog značaja i obimnosti manifestacija za čiju organizaciju je zadužena Turistička organizacija Grada Požarevca koja je u prethodnom periodu imala samo 7 zaposlenih na neodređeno vreme“, navodi se u podluci.

Odbornica i nekadašnja direktorka Turističke organizacije u Požarevcu, Davorka Mitrović danas je izjavila u skupštini kako misli da je ovo način za zbrinjavanja članova vladajuće stranke. Ona je rekla da TOGP ima samo dve manifestacije tokom godine od kojih je ona veća LJKI za koje je Grad preuzeo sve ingerencije otkad je na čelu Požarevca Bane Spasović. Takođe, ona je u upitala koja je to bitna nova manifestacija da bi se uposlio nov kadar.

Mitrović je rekla i da je u redu ako se novo radno mesto pravi za još uvek aktuelnu direktorku za koju je rekla da je još od 1.aprila u ostavci, ali da se ne smenjuje.

„Dakle, ne vidim na dnevnom redu da se menja direktor TOGP. Koliko znam, Jelena Vukazić koja nije imala mnogo prilike da se ponaša kao direktor je u ostavci od 1.aprila. Njena ostavka je poslata ponovo kao urgencija 14.maja. Ako njoj pravite radno mesto, to je u redu. Uvek sam za to, iako je Veroljub Arsić još na prvoj skupštini rekao da svi koji su smenjeni neće dobiti radno mesto. Naravno, to se odnosilo samo na one ljude koji nisu članovi napredne stranke, pošto vidim da vi vaše menjate na svakih nekoliko meseci ili daju ostavke ili su u zatvorima, ne znam ni ja, ali uredno i vrlo brzo nađete odgovarajuće zamene“, rekla je Mitrovićeva.

Ona je napomenula da u TOGP nije potreban veći broj zaposlenih, ali da postoje samo dva turizmologa i izražena potreba za pravnikom ili ekonomistom, budući da ekonomske poslove obavlja osoba sa srednjom školom.

„Tamo nema ko da raspisuje javne nabavke. To je preuzeo Grad Požarevac, kao i izdavanje javnih površina. Ljubičevske konjičke igre takođe. Molim da mi neko kaže gde će i kada biti raspisan konkurs jer mora da se primi stručno lice i da ima završenu školu za ono mesto na koje se zapošljava“, navela  je Mitrović i dodala kako se ranije pričalo o smanjenju broja zaposlenih u TOGP upravo zbog viška radne snage, a sada postoji potreba da se njihov broj poveća.

Predsednik skupštine, Bojan Ilić je nakon njenog izlaganja upitao da li je potrebno da se nakon svake izmene broja zaposlenih po preduzećima spominje stranačko udomljavanje.

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlović je rekao kako je obim posla u TOGP ranije bilo daleko manji i da su LJKI poslednjih godina dobile veći značaj i da beleže veću posetu, ali i drugi poslovi u koje je uključena TOGP.

„Takođe se ne slažem da postoje samo dve manifestacije koje organizuje TOGP. Gde su, recimo, šakalijade, džipijade i ostale jade i svašta nešto što se dešava, festival cveća…Mi kad hoćemo da budemo zlonamerni hoćemo da sakrijemo sve činjenice i predstavimo drugačijim svetlom“, rekao je on.

Zamenik gradonačelnika je, između ostalog rekao i kako nije tačno da se broj zaposlenih povećava zbog članova SNS već da sve piše u obrazloženju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend