Lokalne vesti

Turistička signalizacija

Turistička signalizacija u Požarevcu gotovo da ne postoji. Gradu nedostaju table za vođenje saobraćaja i putokazi ka turističkim lokalitetima i važnijim objektima. To bi ove godine trebalo da se promeni.

Za ulaganja u znakove obaveštenja i turističku signalizaciju do sada nije bilo novca u budžetu, kažu u Turističkoj organizaciji i dodaju da je veliki problem objasniti turistima kako da dođu do određene lokacije.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odobrilo je oko 3,4 miliona dinara za projekat. TOP je izradio projektnu dokumentaciju, a očekuje se da grad odobri 750.000 dinara koliko bi po predračunu trebalo da košta postavljanje tabli.

Projektnom dokumentacijom predviđeno je postavljanje 30 saobraćajnih znakova, 35 turističkih putokaza i 353 turističke putokazne table.

Oznake bi trebalo da dobiju Viminacijum, Rukumija, Nimnik ,Tumane, Ergela Ljubičevo, Sestroljin, Zaova, Vitovnica i Gornjak. U samom Požarevcu bi trebalo da budu označeni Čačalica, Etno park, Požarevački mir, Muzej, Saborna crkva, centar grada, Skupština grada, Galerija Milene Pavlović Barilli, policija, bolnica, hotel „Dunav“, Hipodrom, Sportski centar, autobuska stanica, Turistički info centar, Dom zdravlja i pešačka zona. Oznake će dobiti i Kostolac.

Direktor Turističke organizacije u Požarevcu Dejan Savić kaže da bi svaki ozbiljniji grad trebalo da ima odgovarajuću turističku signalizaciju, kao i da Zakon o turizmu to propisuje kao obavezu. On je dodao da ulaganja nisu velika, u odnosu na korist koju će grad imati od daljeg  razvoja turizma.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend