Lokalne vesti

Tvrđava Golubački grad organizuje ture za individualne posetioce

Tvrđava Golubački grad organizuje posebne ture za individualne posetioce koje vode zvanični vodiči Tvrđave i koje se odvijaju svake subote i nedelje u terminima: 11, 12, 13, 14 i 15 časova.

Tura počinje na samom ulazu u Tvrđavu i obuhvata obilazak zelene zone (izložbena postavka – Vitezovi Golubačke tvrđave, topovska kula i obilazak starog i novog dela Palate). Tura traje između 45 i 50 minuta.

Radno vreme Kompleksa od 3. do 28. aprila je od 10 do 17 časova dok je radno vreme same Tvrđave je od 100 do 16 časova.  Poslednji ulaz u Tvrđavu je u 15.30 časova. U uslovima kiše, snega i jakog vetra na Tvrđavi, posetiocima je dostupna samo zelena zona.

Podsetimo da je tvrđava podeljena po zonama. Zelena zona tvrđave je dostupna svim kategorijama  turista i obuhvata tri kule i Palatu. U Palati je smeštena digitalna prezentacija kompletne Tvrđave i u njoj se odvijaju prezentacije vodiča. Palata je dostupna i osobama sa inviliditetom odnosno osobama koje se kreću uz pomoć ili u kolicima. Kule nisu dostupne osobama koje se kreću uz pomoć kolica. U Ulaznoj kuli  ili kuli 8, na sva tri sprata smeštena je izložba posvećena vitezovima. U Zelenu zonu mogu da uđu maloletna lica (deca) samo u pratnji roditelja. Cene ulaznica za  pojedinačna ulaznice je 600 dinara (uključen i parking), dok je  grupna ulaznica 450 dinara (grupe 10+) obavezan je vodič Kompleksa Tvrđava Golubački grad. Školske ekskurzijeće plaćati  pojedinačna ulaznica 150 dinara (samo ulaz u Palatu) dok deca od 12 do 18 godina pojedinačna ulaznica plaćaju 120 dinara. Penzioneri (samo registrovana udruženja)plaćaće pojedinačnu ulaznica je 300 dinara

Plava zona je srednje teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je  dostupna samo uz pratnju  posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva viši nivo  fizičke spremnosti posetilaca i na njoj mogu da borave u isto vreme  samo grupe do 5 posetilaca. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena  maloletnim licima. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara.

Crvena zona je teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je  dostupna samo uz pratnju  posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva veoma visok nivo   fizičke spremnosti posetilaca i na njoj mogu da borave u isto vreme  samo grupe do 5 posetilaca. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena  maloletnim licima. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara.

Crna zona je izuztno teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je  dostupna samo uz pratnju  posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva najviši nivo  fizičke spremnosti posetilaca i njome može da se kreće samo po jedan posetilac u pratnji pratioca iz Kompleksa. Zona  nije preporučljiva osobama sa srčanim slabostima. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena  maloletnim licima.Cena pojedinačne ulaznice je 1200 dinara. Ulaznica za ovu zonu omogućava ulazak u plavu zonu i zelenu zonu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend