Lokalne vesti

U 2011. kanalizacija, kolovoz i staze u Zabeli

U planu je da se u Zabeli naredne godine izgradi kolektor i primarni vod kanalizacije, kao i da se proširi saobraćajnica i izgrade pešačka i biciklistička staza.

Naselje Zabela u Požarevcu nema fekalnu kanalizaciju, a septička jama Kazneno popravnog zavoda degradirala je oko 4 hektara poljoprivrednog zemljišta. Gradonačelnik kaže da je stanje u Zabeli ravno ekološkoj katastrofi. Novac je obezbeđen i u planu je da se u Zabeli naredne godine izgradi kolektor i primarni vod kanalizacije, navodi on.

 „Za fekalni kolektor Ministarstvo za zaštitu životne sredine obezbedilo je sredstva po Zakonu o podsticaju u građevinarstvu. Finansijsku konstrukciju smo zatvorili. Projekat postoji i sledeće godine moći ćemo da raspišemo javnu nabavku", rekao je Miodrag Milosavljević.

Takođe, u planu je da se postojeći zabelski put proširi, kao i da se izgrade pešačke i biciklističke staze. Ove godine će ukoliko vremesnki uslovi to dozvole biti moguće proširenje dela puta od oko 600 metara, navodi Miodrag Milosavljević.

On dodaje da će zbog izgradnje fekalnog voda proširenje čitave saobraćajnice i izgradnja staza biti mogući tek u 2011.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend