Lokalne vesti

U apoteke stižu pojedini deficitarni lekovi

Iz Centralne požarevačke apoteke su za Boom 93 potvrdili da su neki deficitarni lekovi pristigli.

Lek ‘’Madopar’’ koga nije bilo u apotekama duže vreme sada se pojavio. Madopar je lek koji je bio bez neophodne zamene i potreban obolelima od Parkinsonove bolesti. Iz Centralne požarevačke apoteke kažu da bi Lorazepam trebalo da uskoro dobiju, što im je potvrdio i Hemofarm.

Lek Lasiks je uvezen interventno i to na zahtev Ministarstva zdravlja, ali kako je za Boom 93 rekla šef apoteke Jasmina Milovanović, iako nekih lekova nije bilo, postojale su adekvatne zamene za njih. Vest koju su preneli neki beogradski mediji o deficitarnosti leka koji koriste trudnice tzv. ‘’utrogestana’’ nije pogodila požarevačke apoteke jer tog leka ima, poručuje Milovanovićeva.

“ Spomenuti “utrogestan “ za trudnice koji se korsti u održavanju trudnoće i protv steriliteta, apoteke u Požarevcu imaju. Snabdevanje je za sada normalno“ , ističe Milovanovićeva.

Ona ističe da su požarevačke apoteke jedne od opremljenijih i da sugrađani nemaju razloga za zabrinutost.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend