Lokalne vesti

U čast Živke Matić

Smotra dramskih amatera Braničevskog okruga u čast glumice Živke Matić biće održana četvrti put u Centru za kulturu u Požarevcu od 21. do 24. januara 2011. godine.

Ove godine na festivalu će prvi put učestvovati i amaterska pozorišta iz Podunavskog okruga, a ukupno će biti izvedene 4 predstave kojima će biti obuhvaćeni i klasici i savremeni pisci. 

Prve festivalske večeri amateri iz Boževca izvešće predstavu "Laža i paralaža" Jovana Sterije Popovića. Publika će druge večeri smotre imati priliku da vidi prikaz dela Lava Tolstoja „Carstvo mraka" u izvodjenju amaterskog pozorišta iz Malog Crnića, a treće večeri dramki studio Maska iz Starog Sela izvešće predstavu  „Čas" Ežena Joneskoa. Smotru dramskih amatera zatvoriće pozorište iz Krnjeva predstavom „Heroji"  Predraga Perišića.

Svake večeri se biraju najbolji glumac i najbolja glumica, medju kojima će biti proglasen najbolji glumački par festivala, a na kraju smotre stručni žiri će odabrati i najbolju predstavu koja će u februaru zatvoriti festival varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir". 

Cena ulaznice biće 200 dinara, a na festival će doći oni koji su zaista spremni da za kulturu izdvoje sredstva, kaže Dragi Ivić, organizator ovog festivala.

„Videli smo po Srbiji gradove koji su ulazili u taj rizik da dele karte zarad lažne slike da sala bude puna. To je na neki način i podcenjivanje publike. Neka dodju oni koji hoće da gledaju i koji su spremni da za kulturu odvoje svoja sredstva. Bez obzira na to hoće li taj broj nas zadovoljiti ili neće , naše je da se kao kulturolozi i organizatori borimo za publiku. Ovo je naš profesionalni rizik. Mi hoćemo da zadovoljimo našu publiku. Dosadašnja praksa je pokazala da smo na dobrom putu i da publika poštuje taj medjusobni odnos".

Predstave će biti izvedene u Velikoj sali Centra za kulturu, od 20 sati.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend