Lokalne vesti

U četvrtak 10. oktobra 56. ulične trke „Grand prix“ Požarevac 2019.

U četvrtak 10. oktobra sa početkom u 15 časova na Gradskom trgu održaće se 56. ulične trke „Grand prix“ Požarevac 2019. Manifestacija je deo programa kojim se obeležava 15. oktobar, dan oslobođenja grada Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Kako je najavljeno biće održano 25 trka, a očekuje se dolazak oko 30 klubova i 1.000 takmičara iz Srbije i Inostranstva. Svečano otvaranje zakazano je za 15 časova, a prva trka će biti promovisanje Maraton kluba iz Kostolca i dužina ove trke je 5km. Nakon nje biće održana trka Memorijal Milene Stanojević, u kojoj će trčati devojčice drugih razreda. Takođe biće održana tradicionalna trka veterana policije i građanstva, a po prvi put ove godine biće održana trka na 3.000 metara memorijal Jove Budimira. Pored ove održaće se i trka Memorijal Zoran Stojaković Zore. Program će obuhvatiti i niz trka u kojima će učesnike činiti predškolci, zatim učenici osnovnih škola, ali i seniori.

U svakoj trci prvih pet takmičara dobijaće diplome, a prva tri pored diploma i medalje.Juniori i seniori će pored diploma dobiti i novčane nagrade koje za seniore iznose 25.000 dinara za prvo mesto, 20.000 za drugo, 15.000 treće, 8.000 četvrto i 5.000 peto mesto.

Organizator trke je Sportski savez grada Požarevca i grad Pozarevac, tehnički organizator Atletski klub Požarevac, a promoter ovogodišnje trke je Vera Nikolić, evropska prvakinja i svetska rekorderka na 800 metara.

Zbog održavanja 56. uličnih trka za saobraćaj će biti zatvoreni Trg oslobođenja, Tabačka čaršija i Trg Radomira Vujovića u četvrtak 10. oktobra u periodu od 12 do 20 časova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend