Lokalne vesti

U dvorištu zakopao sedam kilograma eksploziva

U akciji SBPOK u sredu u okolini Požarevca zaplenjeno je sedam kilograma plastičnog eksploziva pentrita i veća količina automatskog oružja, saznaje "Blic".

Izvor "Blica" iz MUP-a Srbije navodi da je u ovoj akciji uhapšen jedan neimenovani muškarac, čiji će identitet biti saopšten nakon DNK veštačenja.

"Eksploziv je bio zakopan u dvorištu jedne kuće, a trebalo je da bude prošvercovan u Zapadnu Evropu. Interesantno je da su dva kilograma eksploziva bila namontirana za aktiviranje i posebno upakovana, što upućuje na pretpostavku da je bilo spremno za neku akciju" kaže izvor "Blica".

Osim eksploziva, u ovoj akciji zaplenjena su i dva mehanizma za aktiviranje, elektronske detonatorske kapisle, automatska puška M 70, automat "hekler", pištolj CZ99 i oko hiljadu komada municije za automatsko oružje i pištolj.

"Osoba koja je uhapšena je organizator šverca oružja u Zapadnu Evropu, zbog čega će u ovu akciju biti uključene i policije još nekih država" kaže izvor "Blica".

Uhapšeni muškarac priveden je na saslušanje u prostorije SBPOK.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend