Društvo Lokalne vesti Naše pare

U kakvom stanju je vodovodna mreža?

Vodovod će u narednom periodu pristupiti izradi studije koja bi trebalo da pokaže stanje vodovodne mreže na području Grada Požarevca. Cilj studije je utvrđivanje stvarnog stanja vodovoda i problema u vodosnabdevanju.

Studija se radi na osnovu raspoloživih podataka Vodovoda, a cilj je utvrđivanje stvarnog stanja vodovoda i problema u vodosnabdevanju.

Analiza stanja trebalo bi da pokaže i koji radovi su neophodni da bi se stanje popravilo, kao i prioritete u sanaciji.

Na osnovu obaveštenja o isključenjima i vanrednim radovima na mreži koja se prosleđuju medijima, stiče se utisak da su poslednjih meseci na teritoriji Požarevca učestalije havarije na vodovodnoj mreži.  Prema podacima koje je nedavno saopštio sam direktor Vodovoda u periodu između juna i septembra zabeleženo je čak 550 intervencija na vodovodnoj mreži. 

U samom Požarevcu koji se snabdeva sa izvorišta „Ključ“ , u poslednje tri godine beleže se visoki gubici na vodovodnoj mreži koji su se kretali na nivou 51-52 odsto u odnosu na proizvodnju.

Analizom bi trebalo da budu obuhvaćeni izvorišta, postrojenja za preradu vode, rezervoari, crpne stanice i svi cevovodi. Studija bi, između ostalog,  trebalo da pokaže pokrivenost vodovodne mreže planskom i tehničkom dokumentacijom, kao i da pruži moguće predloge za unapređenje vodovodne mreže, odnosno prioritete za rekonstrukciju.

Vodovod je pre nekoliko dana raspisao javnu nabavku za izradu studije sa analizama i predlozima.

Prema podacima iz 2018.godine, ukupna dužina mreže u Požarevcu i Kostolcu iznosi 269 kilometara sa 17.913 priključaka za vodu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend