Lokalne vesti

U kasarni „Pavle Jurišić Šturm“ obeležen Dan Vojske Srbije

U krugu kasarne „Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu obeležen je 23. april dan Vojske Srbije. Ovaj datum je uzet za dan Vojske pošto je na današnji dan u Takovu 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak.

Pukovnik Milovan Vasić, komadant Centra za obuku kopnene vojske rekao je da je Vojska Srbije nastala iz ustaničkih četa, iz naroda koji se latio oružja da bi izborio svoju slobodu i da tu leže koreni duboke povezanosti naroda i Vojske.

„Dan Vojske Srbije je praznik nas vojnika, ali i praznik cele države i svih ljudi koji poštuju i podržavaju Vojsku Srbije, koji je cene i u nju se uzdaju i vole svoju vojsku i znaju da su vojnička hrabrost i čast zalog bezbednosti otadžbine“ istakao je pukovnik Vasić.

Izmedju dva praznika u kasarni „Pavle Jurišić Šturm“ obučeno je više od 1500 vojnika, profesionalnih vojnika, podoficira i lica iz rezervnog sastava Vojske. Relizovano je 26 kurseva i izvršeno je oko 500 gađanja sa bojevim minsko eksplozivnim sredstvima.

Na današnjoj svečanosti uručena su unapredjenja i pohvale za pripadnike Centra za obuku kopnene vojske.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend