Lokalne vesti

U Kličevcu 22. Smotra folklornih asambala sela Srbije

U subotu 23. juna i nedelju 24. juna održaće se 22. Smotra folklornih asambala sela Srbije u Kličevcu.

Na konferenciji za medije Jelena Vukazić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca je rekla da ova organizacija već dugi niz godina sarađuje sa organizatorima SFAS-a. Ona je rekla da je ovogodišnji pokrovitelj smotre grad Požarevac, a organizaciju su pomogli i Ministarstvo kulture i informisanja, Savez amatera Srbije.

„Mi smo ponosni što ove godine možemo da najavimo jedan ovakav događaj koji je tradicionalan i traje već 22. godine“  rekla je Jelena Vukazić.

Andreja Radovanović, član KUD-a Milenko Stojković iz Kličevca kaže da je učešće na ovoj manifestaciji potvrdilo 10 Kulturuno umetničkih društava iz Srbije. On je naveo da će žiri biti u sastavu dr Dragoslav Džadžević, koreograf i etnolog, mr Mirjana Drobac, etnomuzikolog i Danica Đokić etnolog. Nagrade nisu novčane a najbolji KUD-ovi dobiće bronzanu, srebrnu i zlatnu plaketu. Takođe biće nagrađeni i najbolji muški i ženski igrač, najbolji muški i ženski vokl. Biće nagrađena i najbolja nošnja.

Jovica Milenković, član saveta MZ Kličevac kaže da grad Požarevac već duži niz godina pomaže ovu manifestaciju. On navodi da je grad ove godine obezbedio najveći deo sredstava i da organizatori očekuju oko 700 učesnika.

Na 22. SFAS-u nastupiće KUDOVI iz Simićeva, Gorića, Petke, Goraževca, Batuše, Nove Pazove, Medveđe, Kuzmina i Badnjevca. Pored njih nastupiće i KUD „Milenko Stojković“ iz Kličevca sa novom koreografijom. U zabavnom programu planirano je da nastupi Renato Henc.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend