Lokalne vesti

U nedelju preventivni pregledi

Besplatni preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 3. decembra u zdravstvenim ustanovama Braničevskog okruga u periodu od 8 do 16 časova.

U Opštoj bolnici u Pođžarevcu pacijenti će moći da obave neurološke i oftalmološke preglede na dva punkta, a novina je da će žene koje u poslednjih godinu dana nidu radile mamografski pregled mogu da urade ovaj za njih bitan pregled. Mamografski pregled odnosi se na žene starosti od 40 do 70 godina.

Zaposleni u Domu zdravlja Požarevac obavljaće merenje krvnog pritiska i EKG, a i ovde će žene moći da urade mamografiju.

U ogranku Doma zdravlja u Kostolcu, vršiće se merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG.

Iste analize moćiće da urade pacijenti u domovima zdravlja u Golupcu, Kučevu i Malom Crniću. 

U Domu zdravlja Veliko Gradište krvni pritisak će biti meren na tri punkta, EКG na tri, merenje nivoa šećera u krvi, takođe, na tri mesta (zgrada DZ Veliko Gradište i ambulante u Majilovcu i Srednjevu). Takođe, u zgradi DZ pacijenti, koji budu želeli, moći će da obave i pregled kod očnog lekara.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend