Lokalne vesti

U penziju sa 67 godina

Izmena uslova za odlazak u penziju obavezala bi građane Srbije da u penziju odlaze sa 67 godina. Ovo pravilo podjednako važi i za muškarce i žene, pa bi tako muškarci radili 2 godine više, a žene 7.

MMF koji  je danas došao u Beograd razmatraće makroekonomska pitanja kao i reforme u penzijskom sistemu i na tržištu rada.

Za deset godina muškarci će odlaziti u penziju ako ispune uslov da imaju minimum 58 godina života i 40 godina staža, a žene 58 godina i 38 godina staža. 

U Ministarstvu rada kažu da je resorni ministar Jovan Krkobabić protiv izjednačavanja uslova penzionisanja za žene i muškarce, prenosi Blic. 

Nekoliko Požarevljana je iznelo podeljena mišljenja po tom pitanju.

U  Fiskalnom savetu su izričiti da su penzijske reforme neophodne.

Oni smatraju da bi zbog ekonomskih i demografskih problema Srbije, promena penzionog sistema morala da bude brža i efikasnija.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend