Lokalne vesti

U petak potpisivanje protokola o završetku izgradnje nove zgrade bolnice

Protokol o završetku izgradnje nove zgrade bolnice u Požarevcu biće potpisan između gradonačelnika Požarevca Miomira Ilića i direktora Opšte bolnice Srećka Bosića u petak. Potpisivanju će prisustvovati i Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Planirano je i da Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović poseti Opštu bolnicu.

Inače, projekat „Zdravlje bez granica“ koji se odvija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunije i Srbije i koji obuhvata prvu fazu prenamene zgrade sazidane za porodilište u objekat nove bolnice u Požarevcu, krenuo je sa realizacijom krajem 2012. godine, nakon što je potpisan sporazum sa direktorom bolnice u Rešici Dmitrom Sasečenom.

Požarevačka bolnica je odlučila da počne sa građevinskim radovima na zgradi nove bolnice, koji zahvataju površinu oko 2.000 kvadratnih metara, dok se bolnica u Rešici odlučila za kupovinu savremenih skenera i obratila pažnju na dijagnostiku.

Vrednost projekta je preko 2.000.000 evra, a 85% sredstava je izdvojila Evropska Unija, dok je ostalih 15% učešće dva partnera, Rešice i Požarevca. Grad Požarevac je izdvojio 65.000.000 rsd pomoći.

Direktor Bolnice, Prim dr Srećko Bosić, je naglasio je da osim kupovine opreme i opremanja zgrade, važan segment pogranične saradnje i uspostvljanje komunikacije i razmena iskustava.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend