Lokalne vesti

U požarevačkim vrtićima zasađeno oko 100 stabala

Akcija “Zasadi drvo” održana je u 17 gazdinstava Javnog preduzeća “Srbijašume”, a svoj doprinos dali su i učenici osnovnih škola u Požarevcu. Oni su u dvorištima vrtića PU “Ljubica Vrebalov” posadili oko 100 stabala.

Kako je za Boom 93 rekla direktorka PU “Ljubica Vrebalov”, Tanja Lončar, u svim vrtićima ove ustanove učenici osnovnih škola su sadili sadnice tuje i bora, a ukupno je posađeno oko 100 stabala, oko deset stabala u svakom dvorištu vrtića. 

U vrtiću “Duško Radović”, sadnju su pomogli učenici sedmog razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović”, dok su se u vrtiću “Neven” ovoj akciji pridružili učenici škole “Kralj Aleksandar I”.

Akciju su organizovali Srbija šume, Ekološko društvo “Prijatelji Čačalice” i Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov”. 

U okviru ove akcije posađenoje oko 50 000 sadnica, a u sadnji širom Srbije učestvovalo je 1000 volontera koji su  posadili sadnice na ukupno 31-oj lokaciji.

Inače, ovo je finale akcije „Zasadi drvo“ kojom se obeležava početak jesenjeg pošumljavanja. JP „Srbijašume“ će osim ovih sadnica u okviru jesenje sadnje na 700 hektra širom Srbije posaditi još 1 700 000 sadnica, što je deo redovnog pošumljavanja u skladu sa planovima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend