Lokalne vesti

U Požarevcu 300 lica pod nadzorom

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca saopštio je da na teritoriji grada Požarevca trenutno ima 300 lica koja se nalaze pod nadzorom. Za sada na teritoriji grada Požarevca nema osoba za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom COVID – 19.

Danas je počelo održavanje higijene na ulicama vodom i hlorom, a sprovode se i pojačane mere higijene na pijacama. Takođe iz Štaba za vanredne situacije grada Požarevca opominje upravnike zgrada i stanare da pomognu, starijim komšijama koji su preko 65 godina starosti i onima koji su u izolaciji, da izbace smeće iz zgrade.  

U suprotnom primenjivaće se zakonske mere. Кontrolu će od sutrašnjeg dana vršiti Кomunalna policija. 

Štab apeluje da se građani stariji od 65 godina starosti i lica kojima je određena samoizolacija, rešenjem nadležnih organa, da se pridržavaju naredbe. Ne pridržavanjem naredbi omogućuje se širenje zarazne bolesti. 

Kako se u saopštenju Štaba navodi, na teritoriji grada Požarevca trenutno ima 300 lica koja se nalaze pod nadzorom po osnovu rešenja sanitarne inspekcije. To su lica koja su došla iz inostranstva sa područja koja su zahvaćena virusom korona. Za sada na teritoriji grada Požarevca nema osoba za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom COVID – 19.

Grad Požarevac u ovom trenutku ima 120 volontera koji po zahtevima starijih građana dopremaju hranu, lekove i druge namirnice.

Brojevi telefona putem kojih stariji građani mogu da se obrate za ovu vrstu pomoći su sledeći: 

za teritoriju Grada Požarevca:  061/1738169; 061/1705907 i 061/6571451

za teritoriju Gradske opštine Кostolac:  061/1738185

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca preduzeo je sve potrebne preventivne mere za sprečavanje širenja zaraze. Još jednom pozivaju sve građane da izbegnu okupljanje na javnim mestima, kao i da održavaju propisano međusobno rastojanje od 2 metara. 

Takođe, svi zaposleni kojima je određeno rešenje da obavljaju svoje radne zadatke od kuće, da se pridržavaju rešenja i ne izlaze i time stvaraju velike gužve i rizik za širenje zaraze, obzirom da je ova mera preduzeta upravo zbog toga, da se svede na minimum širenje zaraze na tim radnim mestima.

Pozivaju još jednom sve privredne subjekte i ustanove da redovno vrše dezinfekciju vozila, posebno guma, kako je naloženo od strane Štaba za vanredne situacije.

Apeluju na razumevanje i pružanje podrške naporima lekara, medicinskog osoblja, Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje jer su oni prva linija odbrane od širenja virusa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend