Lokalne vesti

U Požarevcu bez pritužbi na rad lokalnih vlasti

U požarevačkoj biblioteci ''Ilija M. Petrović '' otvorena je lokalna kancelarija Zaštitnika građana Saše Jankovića. Na otvaranju nije bilo predstavnika lokalne vlasti.

U naredne dve godine građani će biti u mogućnosti da dva puta nedeljno kontaktiraju tim pravnika i iznesu pritužbe na rad organa javne vlasti ukoliko sui ma prava i slobode narušeni.

Požarevac je jedan od 15 gradova u Srbiji koji je dobio lokalnu kancelariju zaštitnika građana. Požarevac je i grad u kome do sada nije bilo pritužbi građana na rad lokalne vlasti, rekao je Janković na konferenciji za novinare. On je primetio i da se na otvaranju lokalne kancelarije nije pojavio nijedan predstavnik lokalne samouprave.

Najviše pritužbi građana sa područja Braničevskog okruga dolazi iz požarevca. Najčešće se odnose na besmislenu administarciju, istakao je Janković.

On je dodao da se među pritužbama koje stižu iz svih krajeva zemlje najteže rešavaju one u kojima je potrebno promeniti ponašanje ljudi koji misled a je vlast njihova privilegija, a ne obaveza

Otvaranju kancelarije prisustvovao je i ambasador Norveške u Beogradu Nils Ragnar Kamsvåg.

Ambasada je izdvojila sredstva za tehničko opremanje lokalne kancelarije, rekla je direktorka biblioteke Beba Stanković.

Građanima će u Požarevcu biti omogućen audiovizuelni kontakt sa timom pravnika iz kancelarije zaštitnika građana, a zaposleni u biblioteci volonterski će raditi sa građanima.

Kanacelarija će za građane biti otvorena utorkom i četvrtkom od 11 do 13 časova.

Pored Požarevca, lokalnu kancelariju zaštitnika u Srbiji dobili su Užice, Bačka Palanka, Novi Pazar, Prijepolje, Bor,Dimitrovgrad, Leskovac, Valjevo, Vršac, Zaječar, Jagodina, Sombor i Čačak. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend