Lokalne vesti

U Požarevcu jedan od smeštaja za lica koja ne poštuju mere samoizolacije

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas nove kazne za povratnike iz inostranstva koji ne poštuju mere samoizolacije.

[box box-center 89660 image>

“Za one povratnike iz inostranstva koji prekrše meru samoizolacije i kreću se suprotno merama, Ministarstvo pravde je obezbedilo tri objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu koji će služiti za smeštaj lica do daljnjeg. Ukoliko ih u kontroli uhvatimo, oni će biti u ovim objektima.

Ako takvo lice zarazi druga lica i naruši im zdravlje može mu se izreći kazna od jedne od osam godina, ako zarazi lice i dođe do smrti, onda je kazna od dve do 12 godina zatvora“, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da je problem što ljudi iz inostranstva, i pored svih apela da ostanu u svojim zemljama, te apele nisu uslišili. 

“Teško je kontrolisati njihovo kretanje i moraju u karantin, apeli nisu uslišeni, imamo gužvu na granicama, kolone, od 14. marta do 8 časova danas, 65.142 se vratilo u Srbiju iz inostranstva. Neočekivan broj, to će ostati poseban bezbednosni izazov”, navodi premijerka.

Takođe, premijerka Brnabić je dodala da postojie konkretni podaci da se u Srbiju, u poslednjih 48 sati, vraćaju i naši građani iz inostranstva kojima je potvrđeno da su zaraženi.

Podsećamo, danas do 18 časova, u Srbiji je registrovano ukupno 89 slučajeva zaraze virusom COVID-19, a testirano je ukupno 440 osoba. 

Najvažnije informacije o koronavirusu možete pratiti na našem LIVE BLOG-u.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend