Lokalne vesti

U Požarevcu u pritvoru 15 osoba zbog kršenja mera samoizolacije

Ministarstvo pravde Srbije je saopštilo da je 75 građana pritvoreno zbog kršenja mere samoizolacije tokom pandemije koronavirusom.

Uprava Ministarstva pravde za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je za njih tri posebna objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu, Radomir Ilić.

U Vršcu su 43 lica koja su prekršila meru samoizolacije, u Pirotu 17, a u Požarevcu ih je 15. Ilić je dodao da su protiv većine tih lica već podneti optužni akti, suđenja će početi za nekoliko dana.

Ministarstvo pravde je u saradnji s Ministarstvom zdravlja izradilo poseban plan za organizaciju tih sudjenja kako nikome ne bi bilo ugroženo zdravlje, podvukao je Ilić.

„Danas smo dobili posebnu opremu, tečnosti za dezinfekciju, rukavice i maske, kojom ćemo opremiti one sudove koji će suditi licima koja su prekršila mere samoizolacije i koja su potencijalno zaražena korona virusom“, naveo je Ilić.

Apelovao je na sve gradjane kojima je izrečena mera samoizolacije, da to poštuju i tu meru ne krše, jer u suprotnom ugrožavaju ukućane i zdravlje ostalih građana.

Ministarstvo pravde je pravosudnim organima ranije uputilo preporuke za postupanje s onima koji čine krivično delo lica nepoštujući samoizolaciju. Nepostupanje po zdravstvenim propisima i sadašnjim naredbama kažnjivo je kao „krivično delo prenošenja zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend