Lokalne vesti

U Požarevcu više nema štrajka u Pošti?

Štrajk radnika Pošte u Požarevcu je obustavljen i to nakon što su zaposlenima uručeni radni nalozi. Pored šaltera od danas funkcioniše i dostava na terenu, saznaje nezvanično Boom 93.

U većim centrima su radnici koji su odbili da potpišu radne naloge dobili suspenzije. Međutim, u Požarevcu se nije dogodilo i zaposleni su se vratili na radna mesta.

Prema našim izvorima, većina zaposlenih u Požarevcu je otkazala članstvo u sindikalnim organizacijama iz nezadovoljstva što tokom obustave rada nisu dobili bilo kakvu podršku.

Građani bi danas i narednih dana trebalo da dobiju pre svih prioritetne pošiljke. Navodno, trebalo bi da blagovremeno budu isporučene i  penzije i računi koji se dostavljaju preko Pošte.

Uprkos suspenzijama koje su juče određene delu radnika Pošta Srbije koji su u obustavi rada, oni su danas u mnogim većim gradovima nastavili svoj protest. Radnici kažu da se i dalje vrši pritisak na njih, pojedinačno ili u manjim grupama, kako bi odustali od zahteva.

U Novom Sadu protestuju radnici Pošte ispred Glavne pošte u Novom Sadu, zahtevajući povećanje zarada na republički prosek i poručujući da ih suspenzije koje su im podeljene – neće odvratiti.

Predstavnik radnika u obustavi rada Tomislav Mandić rekao je za N1 da je u Novom Sadu od jutros podeljeno više od 300 rešenja o privremenom udaljenju sa rada na tri meseca.

On je rekao i da su i u Beogradu počele da se dele suspenzije, i prema njihovim saznanjima biće deljene tokom celog dana u Beogradu, ali i po svim većim mestima u Srbiji. On je naveo da je prema nezvaničnim informacijama ukupno podeljeno oko 5.000 radnih naloga, koje nisu u skladu sa Zakonom.

Poštari traže povećanje plata u rangu republičkog proseka, što je oko 54 hiljade dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend