Lokalne vesti

U proleće sa novom vlašću i direktorima

Sednica skupštine Požarevca trebalo bi da se održi 20. Ili 21.marta, saznaje nezvanično Boom 93. Na zasedanju bi trebalo da se sprovede u delo dogovor o formiranju nove većine koju će činiti SPS-PUPS, Srpska napredna stranka i Ujedinjeni regioni Srbije.

Stranke potpisnice koalicionog sporazuma još uvek nisu donele zvanične odluke o kadrovskim rešenjima u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama.

Prema nepotvrđenim informacijama iz više izvora bliskih vladajućoj koaliciji, novi predsednik skupštine bi umesto Žarka Pivca trebalo da bude naprednjak Bane Spasović, dok će Vukicu Vasić na mestu zamenika gradonačelnika zameniti Miodrag Stepanović iz SNS-a.

Najozbiljniji kandidat za novog direktora Vodovoda je novopečeni socijalista Saša Valjarević koji je do sada bio pomoćnik direktora u Komunalnim službama, gde će ostati Slobodan Jović.

Naprednjak Milorad Trfunović viđen je za novog direktora Toplifikacije, Vladimir Mihajlovski za Parking servis, dok bi dojučerašnji član DS-a Vladan Janković trebalo da ostane na rukovodećem mestu u Ljubičevu.

Iznenađenje je navodni prelazak Dragana Živanovića iz Radio Požarevca na direktorsko mesto u Centru za kulturu. U javno radiodifuzno preduzeće trebalo bi da dođe Marko Savić iz SNS-a.

Za sada je izvesno da će Milorad Đorđević ostati u Muzeju, a Jasmina Nikolić u Arhivu.

Nenad Mitić iz Sprske napredne stranke gotovo sigurno bi trebalo da preuzme direktorsko mesto u Sportskom centru.

Novi koalicioni partneri danas bi trebalo da donesu odluku o tačnom datumu kada će se održati sednica lokalnog parlamenta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend