Lokalne vesti

U Smederevu stavljene maske na spomenike znamenitim ličnostima u znak protesta

Zbog zagađenja vazduha, udruženje građana pod nazivom "Pro.Tok 21" je zatražilo hitan sastanak sa nadležnima u gradu, a - kao svojevrsni znak za uzbunu - zaštitne maske su "dobili" čak i spomenici znamenitim ličnostima u Smederevu.

„Zaštićeni“ su, tako, bronzani Dimitrije Davidović i Branislav Nušić, dok je Dositej Obradović na reveru poneo crveni bedž – simbol upozorenja na zabrinjavajuće podatke o kvalitetu vazduha tokom proteklih meseci, posebno u decembru, kada se Smederevo našlo na listi najzagađenijih gradova sveta.

Ova tri spomenika smo odabrali jer verujemo u to da bi nas otac štampe, komediograf i prosvetitelj podržali u naporima da Smederevo učinimo čistijim gradom. Jer, Agencija za zaštitu životne sredine je još 2018. i zvanično saopštila da Smederevci udišu „prekomerno zagađen vazduh“, ali lokalna samouprava nije uradila mnogo toga da reši ili bar ublaži problem. Istovremeno, građani žele da znaju koliko je njihovog novca potrošeno za zaštitu životne sredine, te zbog čega je taj iznos ove godine manji nego lane – kaže Dragan Nedeljković iz pomenutog udruženja.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend