Lokalne vesti

U Srbiji omogućeno plaćanje skeniranjem QR koda

Narodna banka Srbije omogućila je od danas novi način plaćanja na prodajnim mestima – platni instrument čijom se upotrebom na prodajnom mestu trgovca obeleženom oznakom "IPS" (Instant plaćanja Srbija), može izdati nalog za instant plaćanje roba i usluga.

Ova plaćanja iniciraju se putem unapređene aplikacije za mobilno bankarstvo jednostavnim prikazivanjem ili skeniranjem NBS IPS QR koda odabirom opcije “IPS pokaži” ili “IPS skeniraj”.

Prvi trgovac koji je omogućio instant plaćanje NBS IPS QR kodom na svojim prodajnim mestima je trgovinski lanac Mercator S doo, sa više od 320 prodajnih objekata Roda, Idea i Mercator, i to u saradnji sa domaćom bankom Poštanskom štedionicom ad Beograd.

Više informacija možete pročitati OVDE

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend