Lokalne vesti

U toku je uručenje rešenja za porez na oružje

Poreska uprava saopštila je danas da je u toku uručenje rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2019. godinu.

Porez na registrovano oružje, podsećaju nadležni, plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja, a rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja.Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, iznosi 3.670 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 18.280 dinara.

Za automatsku pušku porez iznosi 13.530 dinara, a za poluautomatsku 5.430 dinara.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje rešenjem utvrđuje Poreska uprava, na osnovu podataka koje dostavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je izdalo oružani list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend