Lokalne vesti

U ZZJZ kažu da od petka nemaju podatke o novozaraženima na području okruga

Za sada nema podataka o novozaraženima na području Braničevskog okruga, jer kako je za Boom 93 rekla direktorka ZZJZ, Ana Jovanović, još uvek nisu stigli rezultati za uzorke koji su poslati tokom vikenda. Kako je rekla, zaključno sa petkom 27. martom, nema promena u broju zaraženih na području okruga.

Prema rečima direktorke, do sada su uzorci uzeti od 29 osoba koje su ispunjavale definiciju slučaja, a budući da je prema podacima koje smo od nje dobili u petak tada bilo uzorkovano 23 osobe, sada se rezultati čekaju za 6 uzoraka.

Ona je rekla da nije sigurna kada će stići rezultati, jer se zbog povećanog obima testiranja sada duže čeka na rezultate testova.

U okrugu je pod zdravstvenim nadzorom 1511 osoba.

Kako je ponovila za sada je broj zaraženih nepromenjen i u okrugu ih ima 7, u Velikom Gradištu jedna osoba zaražena, na području grada Požarevca je 4 osobe, a u opštini Žabari 2 osobe, s tim što je tamo jedan verovatan slučaj koji je u u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, ali se za njega se ne radi laboratorijska potvrda i evidentira se kao zaražena osoba.

Jovanović je rekla da na sajtu zavoda građani mogu da se informišu o merama samoizolacije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend