Lokalne vesti

Učenici Politehničke škole pobednici takmičenja u saobraćaju

Politehnička škola u Požarevcu osvojila je prvo mesto na takmičenju saobraćajnih škola Srbije. Drugo mesto pripalo je Tehničkoj školi "Radoje Ljubičić" iz Užica, a treće mesto osvojili su učenici Tehničke škole iz Pirota.

Na takmičenju je učestvovao 121 učenik iz 28 škola iz cele Srbije. Učenici su se takmičili u tri kategorije i to: vozač motornih vozila B kategorije, vozač motornih vozila C kategorije i tehničar drumskog saobraćaja. Prvi dan je bio rezervisan za teorijski deo takmičenja, dok su se drugog dana učenici nadmetali u praktičnim veštinama vožnje automobila i kamiona.

Učenik Stefan Stefanović  je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio prvo mesto u kategoriji „vozač motornih vozila C kategorije“, dok je Mitić Marko, u kategoriji „tehničar drumskog saobraćaja“ zauzeo drugo mesto.

Najbolje plasirani učenici su osim pehara i medalja dobili i vredne nagrade kao što su akcione kamere, tablet računari i auto kamere.

Nagrade su dodelili, Dragan Stanojević – predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Požarevca, Saša Pavlović – zamenik gradonačelnika Požarevca i Miroslav Macura – predsednik Zajednice saobraćajnih škola Srbije.

Direktor Politehničke škole, Darko Radovanović izrazio je zadovoljstvo zbog pobede Politehničke škole jer pokazali da su “dorasli organizaciji događaja na državnom nivou kao što je bio ovaj.”

“Naši učenici su nastavili niz dobrih rezultata na takmičenjima i dodatno nam ulepšali ovaj događaj odnevši apslutnu pobedu u generalnom plasmanu škola u izuzetno jakoj konkurenciji 28 škola iz cele Srbije.”, rekao je Radovanović i zahvalio se svima koji su doprineli da Politehnička škola bude apsolutni pobednik ne samo u takmičarskom, već i u organizacionom smislu.

Politehnička škola je od 13. do 15. aprila domaćin jubilarnog 25. Republičkog takmičenja.

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend