Lokalne vesti

Učenici pripremali zdrave obroke

Centralna manifestacija „Oktobar mesec pravilne ishrane“ danas je obeležena u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“.

U ovoj kampanji učenici su sa svojim nastavnicima pripremili zdrave „eksponate“ kao primer zdravih obroka. Poslužili su voće, povrće, pite i šejkove, koje su gosti mogli da probaju.

Učenici su prisustvovali ovom događaju, a školski hor  je nastupio na početku.

U obraćanju učenicima i gostima, direktor škole Goran Seger, rekao je da je značaj zdravog načina života sve više prisutan, kao i akcije koje promovišu zdrav način života. Jedan od najznačajnijih faktora za dug i srećan život zdrava i umerena hrana, istakao je Seger.

Moto ovogodišnje manifestacije jeste „Zdrava hrana – srećno detinjstvo“.

Učenicima se obratio i nutricionista iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac  –  Saša Dražilović, koji je ukazao na problem gojaznosti i gladi u svetu. Takođe, uputio ih je kako bi trebalo da izgleda zdrav, raznovrstan i ukusan obrok .

Cilj ove kampanje jeste uravnotežena ishrana, koja će obezbediti zdrav život.

Manifestaciju je organizovao Zavod za javno zdravlje Požarevac  u saradnji sa Osnovnom školom „Kralj Aleksandar I“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend