Lokalne vesti

Udruženje građana Iskorak obeležilo četiri godine postojanja

Udruženje građana "Iskorak" obeležilo je danas u svojim prostorijama četiri godine od osnivanja, kao i slavu Udruženja, Svetog Andreja.

Zvonko Blagojević, predsednik Udruženja “Iskorak” je tom prilikom istakao da je ovo udruženje prvo takve vrste koje ima svoje predstavnike u Skupštini grada Požarevca i opštine Kostolac.

Žarko Debeljački odbornik i predsednik udruženja za Kostolac, je rekao da je ovo udruženje u Kostolcu imalo zavidan rezultat sa 9,2 posto birača.

„Iako smo konstruktivni nema razumevanja od strane čelnika, jer na brojna pitanja nismo dobili odgovor. Sve što se u Kostolcu uradi, sve se to odlaže za neki naredni period“, rekao je Debeljački.

Jasminka Đorđević Miloradović odbornica u Skupštini Kostolca, je navela da je jedan od bitnih aspekata delovanja udruženja je zaštita životne sredine.

„Svakodnevno se suočavamo sa stalnim štetnim dejstvom koji imamo na životnu sredinu koji imamo od strane ogranka EPS-a. Zastupamo stav da se različitim infrastrukturnim projektima, obezbeđivanjem uslova za život, posledice po životnu sredinu mogu delimično ublažiti“, istakla je Đorđević Miloradović.

Ona je najavila da u narednom periodu Udruženje ima zadatak da utiče da se obezbede zdrava pijaća voda, grejanje, kao i kontinuirano merenje kvaliteta vazduha.

Ovogodišnji kolačar je Žarko Debeljački, a on je predao ovu dužnost Predsedniku Udruženja Zvonku Blagojeviću.

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend