Lokalne vesti

Ugasi svetlo na sat vremena

Grad Požarevac pridružio se pozivu da se u subotu, 26. marta od 20.30 i 21.30 časova ugase svetla na sat vremena i tako napravi pomak u borbi protiv klimatskih promena.

Ministarstvo životne sredine pozvalo je najveće potrošače, lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove da se što masovnije pridruže akciji "Sat za našu planetu 2011".

U saopštenju iz lokalne samouprave navedeno je da ušteda električne energije predstavlja jedan od načina da se doprinese očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije ugljen dioksida i efekta staklene bašte.

Sutra uveče ljudi širom planete ugasiće svetla na sat vremena. Akciju organizuje nezavisna organizacija Svetski fond za prirodu.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend