Lokalne vesti

Uhapšen bivši načelnik Policijske uprave u Požarevcu

U akciji policije i beogradskog tužilaštva uhapšen je bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i nekadašnji načelnik Policijske uprave u Požarevcu, Dejan Radenković, pišu Novosti.

Radenkovića (45) je osumnjičen da je kao izvršni direktor firme „Gasop“ iz Beograda dao 1.000 evra mita Dejanu Gavriloviću (49), šefu Odseka za lokalni ekonomski razvoj opštine Boljevac i predsedniku Komisije za nabavku specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom.

Pored njih dvojice, privedeni su i Radoslav Radojičić, direktor „Gasopa“ (68), i finansijski direktor ove beogradske firme Mirela Spasić (42).
Oni se terete da su od jula do 18. oktobra ove godine počinili krivična dela tako što su u postupku javne nabavke specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom, postupali suprotno Uputstvu za učešće na tenderu u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Bugarske, za šta je bila nadležna opština Boljevac.

Oni su, kako se sumnja, favorizovali ponuđača „Gasop“, koji je 14. septembra 2017. izabran kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, vredne oko 15.000.000 dinara, a za ovu uslugu osumnjičeni Radenković je dao mito od 1.000 evra Gavriloviću, inače nekadašnjem pomoćniku predsednika opštine Boljevac.

Radenković je, inače, napustio MUP prošle godine.Uhapšenoj četvorki određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će sa krivičnom prijavom biti privedeni višem javnom tužiocu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend