Lokalne vesti

Uhapšen lažni zaštitnik penzionera

Robert P. (23) iz Kragujevca je uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava, zbog osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teških kradja i kradja.

On je osumnjičen da je početkom marta ove godine, predstavljajući se kao zaštitnik penzionera, policajac i radnik osiguravajućih kuća zvonio na vrata stanova uglavnom starijih požarevljanki. Nakon ulaska u stan i lažnog predstavljanja, tražio je da mu pokažu ček od penzije, račune za struju kao i novac koji trenutno imaju kod sebe. Iskoristivši njihovu nesmotrenost oduzimao je novac i nakit koji je pronašao u stanu.

Ovakve i slične kradje osumnjičeni je vršio i na teritoriji Jagodine, Smedereva, Pančeva, Svilajnca itd.

Prilikom privodjenja, osumnjičeni se policiji predstavio kao F.P. i na uvid dao ličnu kartu svog brata. Sva dokumenta koje nalaže porocedura pri zadržavanju osumnjičenih, potpisao je kao F.P.  pa je policija protiv osumnjičenog podnela i krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo navodjenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend