Lokalne vesti

Uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja

Požarevačka policija je 20 oktobra uhapsila je Zorana S. (56) i njegovu ćerku Snežanu S. (31) oboje iz Toponice, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2010. i 2011. godine, preko svoje firme "Dalas Plus" iz Toponice, za naručene orahe izdavali predračune pravnim i fizičkim licima.

Uplaćene iznose na ime kupovine oraha podizali su sa svojih računa, dok orahe nikada nisu isporučili.

Policija je otkrila da su oni tada poznate proizvođače torti i kolača "Aurelio" i "Bonđorno" iz Beograda "Eskom" iz Velikog Gradišta, "Zebra" Kragujevac itd. kao i veliki broj građana Vršca, Vojke i Novog Pazara prevarili i oštetili za preko 700 000 dinara i pozvala građane da ukoliko su oštećeni slučaj prijave policiji.

Na osnovu prijava građana policija je utvrdila da su otac i ćerka iz Toponice, osim oraha prodavali i nepostojeći kikiriki pa su na ovaj način prevarili firme iz Prijepolja, Niša, Velike Plane, Smedereva, Jagodine, Valjeva, Arađelovca. Prevarili su i kolčare iz Kraljeva, Kragujevca, Topole, Mladenovca, Zemuna i Beograda.

U ovoj preveri teškoj preko 2.000.000 dinara najgore je prošlo "Slatko srce Tid" iz Aranđelovca, koje je oštećeno za 250.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend