Lokalne vesti

Uhapšeno 9 osoba zbog razbojništva

Uhapšeno je devet lica koja su osumnjičena da su u Beogradu i Požarevcu izvršila više krivičnih dela razbojništva i prisvojila oko 10 miliona dinara.

Uhapšeni su Nemanja Jeftić, Dušan Bulatović, Predrag Marjanović, Aleksandar Milošević, Nenad Jovanović, Zoran Radenković iz Beograda, i Dragan Radivojević iz Požarevca.

Neposredno posle pokušaja izvršenja krivičnog dela razbojništva u Požarevcu, 19. novembra ove godine, policija je uhapsila Jeftića, Bulatovića, Radivojevića i Radenkovića.

Oni su uz pretnju vatrenim oružjem pokušali od radnika da oduzmu dnevni pazar trgovinskog preduzeća "Nikola" iz Požarevca, dok su u nastavku akcije lišeni slobode i Marjanović, Milošević i Jovanović, navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičeni su opljačkali ekspozituru Vojvođanske banke na Čukarici, Alfa banku u Ulici vojvode Stepe, uz pretnju pištoljem oteli 2.500.000 dinara, u istoj ekspozituri Alfa banke oteli dva miliona dinara i 11.000 evra, a 15.oktobra ove godine, u NLB banci, ekspozitura u Železniku, oteli dva miliona dinara.

U nastavku akcije policija je uhapsila i Dalibora Despotovića (1981) i Miloš Kljajića (1983) iz Beograda.

Pretresom iznajmljenih stanova, koje je koristila ova kriminalna grupa, pronađena je veća količina oružja – četiri heklera, tri automatske puške, dve pumparice i tri pištolja, kao i raketni bacač "zolja", veća količina eksploziva, municije i faslifikovane službene policijske legitimacije.

Svi osumnjičeni privedeni su istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend