Lokalne vesti

Uklanjanje arhitektonskih barijera

U saradnji sa udruženjem gradjana „Veritas“ Požarevac je počeo realizaciju projekta čiji je cilj uklanjanje arhitektonskih barijera ispred zdravstvenih ustanova u gradu.

Danas je počelo postavljanje rampe za osobe sa invaliditetom na glavnom ulazu u u požarevački Dom zdravlja.

Projekat predvidja izgradnju jošjedne rampe, koja će se nalaziti na ulazu u zgradu neuropsihijatrije ineurologije u Opštoj bolnici.  Koordinatorprojekta, Jasmina Turudić iz Veritasa kaže da je cilj pružanje podrške najugroženijimgrupama stanovništva.

„Cilj udruženja je da se, presvega, najugroženijim grupama našeg lokalnog stanovništva pruži najosnovnijapodrška. Ovo je prvi projekat koji je odobren našem udruženju i veoma smozadovoljni što je to tako i što imamo priliku da na ovaj način pomognemo jednojod tih grupa, koje smo planirali za ovu godinu", navela je ona.

Direktorka Doma zdravlja SvetlanaRadović ocenila je da je uklanjanje arhitektonske barijere  izuzetno važno za odnos ove zdravstveneustanove prema pacijentima.

„Jedan civilizacijski pomak jenapravljen ovim gestom izgradnje rampe za invalide u Domu zdravlja. To će bitiizuzetno važno za naše pacijente koji su do sada tu vrstu zdravstvene uslugemogli da dobiju samo preko kućnog lečenja jer im je bila nepremostiva preprekada udju i pridju svom izabranom lekaru", kazala je direktorka.

Radovi na pristupnoj rampi u Domuzdravlja trebalo bi da budu završeni za nedelju dana, a rampa u Gradskojbolnici biće postavljena početkom novembra.

Ukupna vrednost projekta, kojifinansira Sektor za brigu o invalidima Ministarstva za rad i socijalnupolitiku, je 810.000 dinara, od čega grad Požarevac, kao korisnik, učestvuje sa60.000 dinara.

Po svojim karakteristikama rampaispred Doma zdravlja ispunjava sve standarde za nesmetano korišćenje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend